Producent:

La Causa, Torres

Land:

Land: Chile

Website:
Distrikter:
Beskrivelse - Vinforsyning:

Beskrivelse

La Causa del Itata, Itata Valley


lacausa_landskabDistriktet

D.O. Itata Valley er et af de sydligste vindistrikter i Chile og ligger i regionen Bio Bio (Ñuble-provinsen), øst for byerne Tomé og Concepción. Det var oprindeligt her, at man for mere end 500 år siden plantede de første vinmarker i landet, og Itata Valley har derfor stor historisk og kulturel betydning for vinens historie i Chile. Det kan imidlertid undre, at produktionen af kvalitetsvine i Itata Valley nærmest blev opgivet i flere årtier. Men i 2010 forsøgte en håndfuld producenter at genrejse distriktets tidligere berømmelse. Blandt dem var projektet La Causa.


Itata Valley har et stort potentiale for en moderne produktion af kvalitetsvine. Både på de bløde skråninger inde i landet og i dalene langs floderne Itata og Ñuble, finder man aflejringer af sand, ler og sten, som er perfekt til vindyrkning. Selv om de klimatiske forhold på -36° breddegrad svarer til Sydspanien eller Californias Central Valley (+36°), giver det nærliggende Stillehavet god afkøling og mere regn end i nogle af de andre chilenske vindistrikter. Dette middelhavsklima giver gode betingelser for druesorter som Muscat (Moscatel), Carignan, Cinsault og ikke mindst den lokale Pais. De ældgamle vinstokke, som man finder med denne drue i området, og som før blev brugt til industrielle vine, har vist sig i stand til at producere fremragende, karakterfulde kvalitetsvine.


lacausa_logoProducenten

Den spanske producent Miguel Torres’ vineventyr i Chile startede i 1979, da han i den sydlige del af regionen Central Valley købte ca. 100 ha. vinmarker nær Maquehua i Curicó-dalen. Allerede i 1990 udvidede Torres sine besiddelser i Chile og købte nogle vinmarker i Valle de Maule, navnlig i Huerta de Maule og nær San Clemente. Senere, i slutningen af 1990’erne fik man mulighed for at erhverve en eksisterende vingård i San Clemente (Bio Bio-området, Chiles sydligste vinområde), Sociedad Agrícola San Luís de Alico, med 40 ha. vinmarker, hvor man siden 2010 har produceret økologiskdyrkede vine. 


lacausa_vinstokTilstedeværelse i Bio Bio-distriktet, begunstiget af et middelhavslignende klima med minimal nedbør under druernes modningsperiode, og sommertemperaturer med mellem 32 grader om dagen og 16 grader om natten, åbnede øjnene for de muligheder regionen ellers bød på vinmæssigt. Miguel Torres-teamet blev bl.a. opmærksom på subdistriktet Itata Valleys potentiale, og efter at man fik mulighed for at købe et vinejendom med 230 ha. vinmarker nær byen Chillán, gik man igang med det projekt, man døbte La Causa ("sagen").


La Causa involverer ikke kun produktionen af vin fra de vinmarker Torres selv ejer i Itata Valley, men er siden 2014 et samarbejde med flere små vindyrkere, med det formål at redde flere andre gamle vinmarker med traditionelle druesorter som Moscatel (Muscat), Cinsault og País. Samarbejdet har givet Torres mulighed for at lære nyt fra de ældgamle, manuelle dyrkningsmetoder de lokale har brugt  århundrede, men også at introducere moderne vinificeringsteknikker i området, som generelt har øget kvaliteten og karakteren af vinene og gjort dem attraktive til verdensmarkedet.


lacausa_fad_bred
Varer:
Billede:
0594712
Førpris:
RealPrice:

125,00 DKK

Billede:
0594721
Førpris:
RealPrice:

125,00 DKK