Producent:

Devils Corner

Land:

Land: Australien

Website:
Distrikter:
Beskrivelse - Vinforsyning:

Beskrivelse

Devil’s Corner, Tasmania


devils_corner_landskabDistriktet

Selv om de første vinstokke allerede blev plantet i 1820’erne nær hovedstaden Hobart, var det først fra slutningen af 1950’erne, at Tasmanien for alvor markerede sig som et vindyrkningsområde. Mere præcist i 1956, hvor en fransk ingeniør anlagde egen vingård på øens nordøstlige side, og han blev hurtigt efterfulgt af flere andre vindyrkere. I dag defineres øen, som kun tegner sig for 0,5% af Australiens totale vinproduktion, ofte som et enkelt vindistrikt, selv om der er store forskelle mellem de enkelte områder i nord og syd.


I det nordlige Tasmanien giver det kølige men solrige klima omkring Pipers River (Pipers Brook) perfekte forhold til at dyrke aromatiske og frugtrige Chardonnay- og Pinot Noir-druer, bl.a. til mousserende vine. Nabodistriktet mod vest, Tamar Valley, giver mere kødfulde og strukturerede vine på Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Distriktet langs østkysten længere mod syd, omkring Bicheno, Moulting Laggon (Coles Bay) og Swansea er en smule mildere, men giver stadig lækre vine i ”Cool Climate”-stil på klassiske druer som Chardonnay og Pinot Noir, men også på Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Gris, Merlot og Cabernet Sauvignon.


devils_corner_logoFamiliefirmaet Brown Brothers er ikke det eneste vinhus i Victoria, som har vist interesse for Tasmanien og investeret i området i de seneste år. I Brown Brothers’ tilfælde fik man i 2010 mulighed for at købe det eksisterende vinhus ”Tamar Ridge”, med ca. 134 ha. i Kayena (Tamar Valley). Vingården blev delvist beplantet med vin allerede i 1983 og havde således også både kældre- og vinificeringsfaciliteter.


devils_corner_tom_wallaceTil ”Tamar Ridge” hørte også en ejendom med over 100 ha. land, kaldet ”Combe End”, syd for byen Bicheno, tæt ved Moulting Lagoon Reserve på Tasmaniens østkyst. Markerne på ejendommen blev delvist beplantet med vin i 1985. Ved overtagelsen i 2010 foretog Brown Brothers straks en grundig analyse af de forskellige parcellers undergrund og deres mesoklima. Efter at have købt flere nabomarker plantede man fra 2012 til 2015 de rette druesorter på de nu i alt 185 ha: Pinot Noir (85 ha.), Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling, Gewürztraminer og Savagnin. Ejendommen blev navngivet Devil’s Corner, og vinmarkerne blev omdøbt til Hazard Vineyards.


I 2016 opførte man faciliteter på ejendommen, der har gjort det muligt at modtage og presse druerne umiddelbart efter høsten, da vingården ikke har selvstændige vinficeringslokaler endnu. Mosten bliver herefter transporteret til ”Tamar Ridge” for videre vinificering og aftapning. Samtidigt byggede man en såkaldt Cellar Door, med butik og café. Her kan man nyde Devil’s Corners vine sammen med nogle af områdets berømte skaldyrs- og fiskespecialiteter, hentet fra Hazard og Freycinet Peninsula.


Ønolog og Winemaker Tom Wallace har siden 2010 haft ansvaret for vinproduktionen på både Tamar Ridge og Devil’s Corner. Han er oprindeligt fra New Zealand, og efter ønologi-uddannelsen på Lincoln University i Christchurch (NZ) har han lavet vin i 5 år for vinhuset Villa Maria (NZ), men også i Bordeaux, Californien og Australien (Hunter Valley, McLaren Vale).


devils_corner_vinhus_bred

Varer: